Sve je u znaku nogometa
847

Navijači BiH preplavili ulice Eindhovena, čeka nas spektakularna nogometna atmosfera

D. P.
Sjajna atmosfera širom Eindhovena (Foto: V. D./Klix.ba)
(Foto: V. D./Klix.ba)
Navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine preplavili su ulice Eindhovena, a kakva atmosfera vlada u ovom nizozemskom gradu, zabilježili su reporteri portala Klix.ba koji se nalaze na mjestu događaja.

Zmajevi večeras kreću u novi ciklus Lige nacija, a to će biti šansa da selektor Sergej Barbarez debituje u takmičarskoj utakmici na klupi BiH jer je u dosadašnje dvije utakmice vodio Zmajeve u prijateljskim duelima.

Kao što se i moglo očekivati, BiH će imati veliku podršku navijača koji su stigli iz naše zemlje, ali i iz cijele Evrope pošto je Nizozemska na pogodnoj lokaciji za takvo nešto.

Okupljanje navijača na ulicama i glavnim gradskim trgovima već je počelo, a u nastavku dana očekuje se vatrena atmosfera među BH Fanaticosima i ostalim pristalicama Zmajeva.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

Pjesma navijača BiH definitivno će odjekivati kroz Eindhoven u narednim satima, o čemu će Klix.ba i dalje pisati. Šta su to reporteri našeg portala zabilježili u Eindhovenu, pogledajte u našoj galeriji.

Na ulicama su i brojni nizozemski navijači, koji su poznati po svojoj privrženosti nacionalnom timu, tako da je u gradu prava nogometna atmosfera za koju se nadamo da će i do kraja ostati takva.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

BH Fanaticosi će biti smješteni na posebno ograđeni dio Philips stadiona, ali su navijači BiH kupovali i ulaznice za ostale tribine tako da se očekuje i više od hiljadu navijača naše zemlje.

Utakmica između Nizozemske i BiH igra se večeras u Eindhovenu s početkom u 20:45, a možete je pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.