Prepoznali trenutak
459

Navijači priredili Ahmedhodžiću nezaboravne scene nekoliko dana nakon razlaza sa Zmajevima

D. P.
Trener Wilder gurnuo je Anela ka navijačima (Foto: Screenshot)
Trener Wilder gurnuo je Anela ka navijačima (Foto: Screenshot)
Sada već bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić briljirao je u prvom meču nakon što je napustio Zmajeve, a nakon duela u Hullu dobio je ovacije koje će pamtiti do kraja života.

Iza Ahmedhodžića je težak period, kojem je sam kumovao, a koji je rezultirao prvo "privremenim povlačenjem iz reprezentacije BiH", da bi direktor nacionalne selekcije Emir Spahić to proglasio "trajnim zatvaranjem vrata za ovog stopera".

Defanzivac Sheffield Uniteda je samo nekoliko dana nakon utakmice reprezentacije BiH, u kojoj nije mogao igrati zbog navodne povrede, odigrao fantastičnu utakmicu protiv Hulla na gostovanju i za 90 minuta bio ključni igrač u odbrani svog tima za pobjedu rezultatom 2:0.

Nakon utakmice, navijači Oštrica sa Bramall Lanea potrudili su se da Ahmedhodžić susret odigran sinoć nikada ne zaboravi.

Gostujuće pristalice su stale uz Ahmedhodžića, pozvale ga pred tribinu izdvojenog od ostalih igrača, te pjevali pjesme u njegovu čast. Na defanzivcu rođenom u Švedskoj vidjelo se koliko mu to znači.

"Od srca vam hvala svima", poručio je Ahmedhodžić. Zanimljivo, Anel stidljivo nije želio prići navijačima, ali ga je onda trener Chris Wilder odgurnuo i pokazao mu put prema tribini gdje se nalaze gostujuće pristalice.

Navijači su, očigledno, prepoznali trenutak kada treba stati uz svog najvažnijeg nogometaša u defanzivnom redu tima, a on im je odgovorio sjajnom partijom.