Rastu tenzije
66

Navijači Sarajeva ponovili zahtjeve, podsjetili i na riječi Varešanovića iz prošlosti

N. K.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Najvatrenija navijačka grupa Fudbalskog kluba Sarajevo Horde zla, ali i dosta veliki broj njihovih istomišljenika, nastavlja borbu protiv šefa stručnog štaba Bordo tima Mirze Varešanovića, direktorice kluba Ajle Alimanovića i Emira Hadžića, koji je nakon ostavke ostao dio kluba.

Na mostovima u glavnom gradu BiH danas su tako osvanuli brojni transparenti kojima su ponovili svoje zahtjeve, ali i ukazali na neke riječi Varešanovića iz prošlosti.

"Mirza Varešanović: Svakako je lakše igrati bez publike", poruka je kojom podsjećaju na riječi Varešanovića iz prvog mandata dok je bio trener Sarajeva, a shodno posljednjim odlukama da će se utakmice protiv Zrinjskog i Željezničara igrati bez publike.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

"Ne možemo biti bolji od Sarajeva kojem je sudija 12. igrač", još je jedna izjava Varešanovića iz 2015. godine dok je vodio Olimpik protiv Bordo tima, a koju mu navijači Sarajeva očito nisu zaboravili.

Na trećem transparentu se ponavlja od ranije poznat zahtjev za ostavkama tri osobe koje, po njihovom mišljenju, nisu poželjne za klub: "Ajla, Emire, Mirza marš iz kluba!"

Podsjetimo, bojkot Hordi zla je počeo u decembru prošle godine kada je Varešanović imenovan za novog trenera.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

"Ovim putem od Vas tražimo da povučete odluku o imenovanju novog šefa stručnog štaba, s obzirom da se radi o osobi koja je više puta pokazala nepoštovanje prema navijačima, inače ćemo u suprotnom biti primorani da pozovemo cjelokupan navijački korpus u bojkot svih utakmica Fudbalskog kluba Sarajevo. Kako biste bolje (i napokon) razumjeli u kakav klub ste došli, predlažemo da se informišete o svim borbama koje su Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačka grupa Horde zla vodili u prošlosti, a sve za boljitak Fudbalskog kluba Sarajevo, i iz istih izašli kao pobjednici jer Sarajevo - To smo mi, i samo mi!", stajalo je tada u otvorenom pismu Hordi zla upućenom predsjedniku Ismiru Mirviću i ostalim čelnicima kluba.

Dok traju sukobi između pojedinih ljudi iz kluba i navijača, izabranici Mirze Varešanovića spremaju se za derbi utakmicu 20. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog koja se igra u nedjelju na stadionu Rođeni.