"Amerikanizacija sporta"
23

Neville predložio pravilo koje bi zauvijek promijenilo nogomet, revolucija kao u hokeju

D. P.
Neville je stručni komentator Sky Sportsa (Foto: EPA-EFE)
Neville je stručni komentator Sky Sportsa (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda, a sada stručni komentator nogometnih zbivanja Gary Neville, predložio je promjene koje bi zauvijek promijenile izgled ovog sporta.

Stručni komentator Sky Sportsa u emisiji zajedno s Ianom Wrightom, Jamiejem Carragherom i Royom Keaneom otkrio je kako bi on promijenio nogomet. Nevillea su pitali šta bi napravio da učini nogomet boljim za 100 posto.

Odgovor nekadašnjeg defanzivca Manchester Uniteda postao je predmet rasprava na društvenim mrežama, a mnogi su saglasni s njim. Neville je, naime, predložio da u nogometu svaka neriješena utakmica bude odlučena izvođenjem jedanaesteraca.

Poput hokeja, ekipa koja slavi na jedanaesterce dobila bi dva boda, a poražena jedan bod.

"Na kraju neriješenih prvenstvenih utakmica uveo bih penale za dodatni bod. Dakle, dobivate dva boda ako pobijedite u izvođenju jedanaesteraca. Neka bude uzbudljivo za navijača koji dođe. Ako idete na utakmicu prvi put, ili vam je to jedina utakmica u sezoni, a završi 0:0, neka barem bude pobjednika. Djeca vole penale, moje kćerke bi voljele gledati penale na kraju", rekao je Neviile.

Roy Keane se nije složio s tim prijedlogom i poručio je kako je ova ideja "amerikanizirana".

Zanimljivo, da nije sve toliko besmisleno u ovoj priči, potvrđuje podatak da se u engleskim utakmicama nižih liga, u EFL Trophyju, utakmice okončavaju na ovakav način.