Globe Soccer Awards
308

Nevjerovatan gest Ronalda, nagradu za igrača godine prepustio Lewandowskom

H. H.
Ronaldo smatra da je Lewandowski zaslužio priznanje (Foto: Twitter)
Ronaldo smatra da je Lewandowski zaslužio priznanje (Foto: Twitter)
Prema pisanju Tuttosporta, Cristiano Ronaldo je napravio nevjerovatan gest na svečanosti Globe Soccer Awards prepustivši nagradu za igrača godine napadaču Bayerna iz Minhena Robertu Lewandowskom.

Igrač Juventusa trebao je dobiti i tu nagradu na ceremoniji u Dubaiju nakon što je glasovima navijača izabran za najboljeg igrača u 2020. godini.

Ali, Tuttosport tvrdi da su 35-godišnjak i njegov agent Jorge Mendes odlučili odbiti to priznanje jer su smatrali su da je "nepravedno" i da ga je Ronaldo osvojio samo na osnovu vlastite popularnosti, a da je Lewandowski zaslužio biti dobitnik.

Ronaldo je ipak na pomenutoj ceremoniji proglašen najboljim igračem stoljeća, nakon čega se oglasio i na društvenim mrežama.

"Ne mogu biti sretniji nakon večerašnje nagrade! Na putu sam da prolsavim 20. godinu kao profesionalni nogometaš i nagrada za igrača stoljeća je priznanje koje sam primio s toliko radosti i ponosa", napisao je Ronaldo, uz čestitke svim laureatima i zahvalu fanovima koji su glasali za njega.

Fenomenalni Portugalac i ove sezone igra fantastično i već je postigao 16 golova u 14 nastupa za Juventus u svim takmičenjima.

Inače, na dodjeli nagrada Globe Soccer Awards za trenera godine proglašen je Bayernov Hans-Dieter Flick, klub godine upravo je minhenski Bayern, a za najbolji klub stoljeća izabran je Real Madrid.

Pepu Guardioli pripalo je priznanje za najboljeg trenera stoljeća, a Jorge Mendes je izabran za agenta stoljeća. Nagrada za karijeru otišla je u ruke Gerarda Piquéa.