Ponovo upala krajnika
73

Nijemci dva dana pred Euro dobili žestok udarac, otpao veznjak koji je odbio Srbiju

D. P.
Pavlović nema sreće s krajnicima (Foto: DFB)
Pavlović nema sreće s krajnicima (Foto: DFB)
Samo dva dana prije početka Evropskog prvenstva domaća selekcija Njemačke ostala je bez važnog veznog nogometaša jer je 20-godišnji igrač Bayerna Aleksandar Pavlović otkazao nastup.

Pavlović se ove godine nametnuo sjajnim igrama za Bayern, a to mu je donijelo pozive u dvije selekcije - Srbiju, odakle su mu roditelji, te Njemačku u kojoj je rođen, odrastao i naučio igrati nogomet.

Odlučio se igrati za Njemačku, ali nikako nema sreće. Dva dana prije početka Evropskog prvenstva morao je otkazati nastup zbog upale krajnika.

Njemački nogometaši su se okupili u ponedjeljak u Herzogenaurauchu nakon slobodnog vikenda, a Pavlović je nedostajao zbog infekcije. Činilo se da će biti spreman i oporaviti se, ali je izgubio utrku s vremenom i danas je ozvaničeno kako se mladi veznjak neće naći na Evropskom prvenstvu.

Selektor Julian Nagelsmann je već pozvao i alternativu, a u pitanju je isksuni Dortmundov veznjak Emre Can.

Zanimljivo, Pavlović je također zbog upale krajnika propustio utakmice u martu protiv Francuske i Nizozemske pa će očigledno morati da riješi problem kako bi spriječio da se ista situacija ponovi u budućnosti.