Tokom cijele utakmice
17

Njemačke navijače iritirao neobičan zvuk i navijanje, mnogi su mislili da je ezan

H. H.
Navijači Omana na utakmici protiv Njemačke (Foto: Twitter)
Navijači Omana na utakmici protiv Njemačke (Foto: Twitter)
Kasni gol napadača Niklasa Fuellkruga donio je pobjedu Njemačkoj nad ekipom Omana (1:0) u posljednjem prijateljskom susretu prije Svjetskog prvenstva u Kataru, a osim toga, pažnju je privuklo navijanje domaćih pristalica koje je iritiralo brojne njemačke gledaoce kraj TV ekrana.

Glasna buka konstantno se čula na stadionu u Omanu i u TV prijenosu tokom utakmice, a prodorni zvuk sa stadiona, nije se mogao zanemariti. Mnogi su se pitali da li je upitanju ezan, ali sve je preugo trajalo i Bild piše da je riječ o uobičajenom navijanju u arapskoj zemlji Oman.

Takvo skandiranje može se čuti i na utakmicama domaće lige, a u najbližem prijevodu znači nešto poput "Naprijed Oman".

Ipak, gledaoce kraj malih ekrana zbunjivalo je odakle dolazi ovaj neobičan zvuk. Mnogi fanovi su kometarisali na društvenim mrežama, a većini njih neobični zvukovi su bili prilično neugodni.

"Prateći vokali vas tjeraju da poželite povratak vuvuzela", "Kakvo neugodno zveckanje u pozadini", "Neka neko pomogne čovjeku! Zavijanje je nepodnošljivo!", "Može li zavijanje u pozadini konačno prestati?", samo su neki od komentara.

Njemačka počinje svoju kampanju na Svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Japana 23. novembra, četiri dana kasnije igrat će derbi sa Španijom, a nastup u grupi okončat će susretom protiv Kostarike.