Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Saucesce porodici PS : prvi koji spomene pelcovanje i koronu moze da ide u 3pm
Pa dobr mozda nije uopste pelcovan, i odmah nema potrebe spominjati
korona
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Iskreno saucesce momku koji je preminuo na terenu, ali ne vidim razlog zasto bi jedan klub prestao da radi i funkcionise zbog toga. U cemu je razlika kada neki radnik pogine il umre na poslu...jel treba ta firma da se ugasi zbog nesretnog slucaja. Mislim da su ovo napisali u afektu i da ce klub djelovati i dalje i svake godine odavati postu ovu momku na dostojanstven nacin
Saucesce familiji i kolegama iz kluba*
Vjerovatno je klub bio pred gašenjem ionako, pa im se ovo učinila prigodna prilika... Ali je baš loš potez.
Jel mu nadimak Irac il je igro za irsku nekad
Ne pisite gluposti u komentarima. Ovo su stvari koje se nazalost desavaju. Nema veze sa vakcinama, godinama, formom ili pretiloscu igraca. Iker Casillas je imao srcani na treningu i na srecu prezivio, nazalost Irac nije bio te srece. Tragedija velika i ili izrazite saucesce ili ne izmisljajte gluposti.
slazem se, a otkazuju potpuno zdrave osobe. Eriksen danska, fit, jedan od najspremnijih igraca, zdrav poptuno i na euru srcani zastoj! takodjer i sto si aveo kasiljas, Muamba, sve su to igraci koji su imali srece. Koliko je bitna brza intervencija u tim trenutcima sam vidio u njemackoj, gdje su u najnizem rangu znaci totalni amateri, igracu noge otkazale i aritmiju dobio, pri svijesti bio, za par minuta je helikopter sletio sa doktorom na teren.
Možda jedno od rješenja dugoročno je ukinuti najniža takmičenja,a pojačati entitetske i državnu ligu Resurse koji se troše na ove niže usmjeriti na edukaciju i jačanje viših liga.Mala i siromašna smo mi država da baš svako selo ima klub,takmičenje,itd To neka bude na rekreativnom nivou,a svu kvalitetniju djecu brusiti u malo jačim klubovima sa iskusnijim trenerima,gdje bi možda mogli biti i stručni ljekari ili edukovano osoblje za prvu pomoć.
Ne slazem se sa tvojim misljenjem i argumentima, ali postujem. Ne mozes kod nas uspjeti, mnogo fakora utjece na to. Evo dva prva, je da mi kada prepoznamo talenta, mi ga postavimo i uzdignemo kao da je vec postao Foden ili Palmer, a bas tada im treba posvetiti paznju i dati im individualne treninge. Mnogo mi talenata imamo, ali u najbitnijem trenutku izmedju 13-17 godine zakazemo. Skolski sistem sa dvije smjene, je takodjer veliki kocionar na tom putu.
Rečeno je da dolazi novo normalno...
U Italiji je nakon vise takvih slucajeva, njihov fudbalski savez donio odluku da na bilo kakvoj zvanicnoj utakmicu od juniora do penzionera domacin mora obezbjediti defibrillator I osobu koja je zna koristiti. Jedan dobar defibrillator kosta oko 2000 km a lako je nauciti kako ga upotrebiti. Nije puno da se spasi nekome zivot
Kasno je sad. Na ovo se trebalo misliti prije ubadanja sa vakcinom protiv korone. Pozdrav od ne vakcinisanog.
U ovim nizim kantonalnim ligama igra mnostvo ljudi sa 90-100kg, odnosno cesto vidjamo zapustene igrace u 30-tim godinama, koji jedva hodaju a kamoli trce. Razlog je sto nema omladine koja bi igrala, jer cim malca kakvog pozoves da igra on odmah ocekuje platu kao da je u najmanju ruku neka igracina kova za premijer ligu. Moglo bi biti cesce ovakvih slucajeva, nazalost, i o tome treba povesti racuna.
Tužno ovo što se dešava ali očekivano. Jer ljekarski pregledi se ne rade, nađu nekog od ljekars sa im stavi pečat i to je to. Odgovornost na ljekarima koji to rade i klubovima koji ne žele da plaćaju preglede, zanemaruju. Primjer je i Čelogija Đenan koji je umro pod sličnim okolnostima.
Rade se puno ozbiljniji ljekarski u Evropi pa opet se dešavju trgedije
bolje da ga se sjecaju svake godine