Nogomet
393

Novi kapiten Edin Džeko: Ovo je velika čast i obaveza

Piše: J. H.
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što je danas Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH, u razgovoru za Klix.ba potvrdio da će Edin Džeko biti novi kapiten Zmajeva, oglasio se i Dijamant.

"Nakon oproštaja Emira Spahića, selektor Safet Sušić je odlučio kapitensku traku povjeriti meni, što shvatam kao veliku čast, ali i obavezu. Igranje u reprezentaciji za mene je vrhunac karijere i svi znaju koliko mi to znači. Ponosan sam što ću imati priliku svoju zemlju predstavljati sada i sa kapitenskom trakom i trudit ću se da na terenu dokažem kako sam je i zaslužio", kazao je Džeko.

"Želja mi je da je nosim još dugo godina, a najprije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, za koje nam uskoro počinju kvalifikacije. Pred nama su nova dokazivanja i nove pobjede, a vjerujem da će nas navijači, kao mnogo puta do sada, podržati na našem putu uspjeha", dodao je novi kapiten Zmajeva te se još jednom zahvalio Safetu Sušiću na ukazanom povjerenju rekavši da je ovo novi početak za sve.

Podsjetimo, Emir Spahić je jučer odlučio otići u reprezentativnu penziju, nakon čega je mjesto kapitena reprezentacije ostalo upražnjeno.

Pape nije imao dileme kada je novi kapiten u pitanju te je ovu ulogu odlučio povjeriti Džeki.