Narušena atmosfera
29

Novi skandal u Srbiji: Igrači ostali bez premija, novac otišao u ruke zaposlenim u Savezu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski reprezentativci su ostali bez većeg dijela premija za nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, javljaju mediji u Srbiji.

Prema informacijama Telegrafa, ogromne premije isplaćene su osobama unutar saveza, dok su igrači dobili minimalne iznose.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović i njegovi saradnici su dobili po 100.000 eura, direktor Miroslav Tanjga 50.000 eura, a finansijska direktorica, koja je inače desna ruka Šurbatovića, je zaradila 45.000 eura.

S druge strane, nogometaši su se odrekli premija u korist radne zajednice saveza odnosno slabije plaćenih osoba koje rade u sjeni, ali su zaduženi da reprezentativci imaju sve moguće uslove pa su oni koji su igrali na terenu ostali bez dodatnih nagrada.

Ovo je samo posljednji u nizu skandala koji su potresli srbijansku reprezentaciju koja je takmičenje na Euru okončala u grupnoj fazi turnira.

Sve kontroverze i sukobi dodatno su pogoršali atmosferu unutar reprezentacije koja je na kraju takmičenje završila bez pobjede, dva boda i sa brojnim unutrašnjim problemima.