Meč 19. kola
352

Odlični Velež razbio Mladost i probio se na treće mjesto Premijer lige BiH

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža pobijedili su na stadionu Rođeni u okviru 19. kola Premijer lige BiH ekipu Mladosti rezultatom 4:0 i tako su na fantastičan način okončali jesenji dio prvenstva budući da im je ovo bio treći uzastopni trijumf.

Nakon bolje igre od samog početka i nekoliko propuštenih prilika, Velež u vodstvo dolazi u 34. minuti. Radovac je sjajnim pasom pronašao Cvijanovića koji rutinski postiže pogodak za 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol za Mostarce. I ovaj put strijelac je bio sjajni Cvijanović, a asistent je sada bio Ćosić. Ujedno je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku Mladost nije imala odgovor na Veležovu igru, a izabranici Feđe Dudića u samom finišu dolaze do još dva pogotka.

Prvo je Zvonić pogodio nakon što je ostao sam poslije dodavanja Ovčine, a onda je Anđušić pogodio iskosa za konačnih 4:0.

Velež je današnjom pobjedom preskočio čak tri ekipe (Borac, Zrinjski i Široki Brijeg) te se probio na treće mjesto Premijer lige BiH. S druge strane, Mladost je na devetoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Velež - Mladost 4:0 (Cvijanović 34',38', Zvonić 83', Anđušić 87')

Tabela: