Doprinos sportu
60

Općina Konjic i privrednici planiraju revitalizirati stadion Fudbalskog kluba Igman

B. R.
(Foto: Općina Konjic)
(Foto: Općina Konjic)
Lokalna zajednica i privrednici u Konjicu uskoro planiraju revitalizirati stadion Fudbalskog kluba Igman.

U cilju priprema tih aktivnosti načelnik općine Konjic Osman Ćatić sastao se s predsjednikom Fudbalskog kluba Igman Đahidom Muratbegovićem i predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom.

"Prvi put krećemo s aktivnostima u koje su uključeni svi, i lokalna zajednica i privreda i građani. Cilj je napraviti što bolje uslove za one koji vole sport, za Fudbalski klub Igman i za sve građane, kako bi svi imali teren kakav Konjic i zaslužuje", kazao je načelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog pokretanja ove pozitivne sportske priče.

(Foto: Općina Konjic)
(Foto: Općina Konjic)

"Intenzivno se pripremamo, jer imamo velike ambicije i spremni smo da se uhvatimo u koštac s drugim klubovima u borbi za prvo mjesto na tabeli. Do sada je mnogo urađeno na poboljšavanju uslova za kvalitetan rad. Od ljetos je u funkciji pomoćni teren i rezultati toga su apsolutno vidljivi, ali želimo ići dalje", rekao je Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba Igman, naglašavajući da klub, pripremajući se za nastavak sezone, planira natkriti tribine na stadionu.

"Razgovori i pripreme, kojim će se omogućiti zatvaranje finansijske konktrukcije za ove aktivnosti, od izuzetnog su značaja i nadamo se da ćemo s Općinom Konjic i konjičkom privredom uskoro to i završiti, na zadovoljstvo svih nas, jer ovaj objekat će ostati građanima, omladini i svim Konjičanima, da uživamo, da se rekreiramo, igramo i navijamo", poručio je Muratbegović.

(Foto: Općina Konjic)
(Foto: Općina Konjic)

"Do sada smo s Općinom Konjic radili na realizaciji privrednih projekata u cilju poboljšanja zaposlenosti i ovo je novi nivo saradnje u kojem ćemo, prateći pozitivne rezultate koje u ovom momentu pravi Igman, učestvovati u infrastrukturnom poboljšanju sportskih aktivnosti u Konjicu. Trenutno smo u fazi stvaranja određenih rješenja, kako da osiguramo finansiranje da bi se krenulo su izradu projektne dokumentacije, a sve kako bi dugoročno naša omladina imala što bolje uslove. Mislim da je ovo još jedan pozitivan primjer saradnje i javno-privatnog partnerstva. Iskreno, Općina Konjic je pokretač ovih aktivnosti, ali i mi kao privrednici nalazimo mogućnosti da odvojimo dio sredstava i vremena kako bismo poboljšali kompletnu sliku infrastrukture na sportskom planu", naglasio je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.