Orlovi podbacili
1

Osim Zmajeva na udaru su i igrači Srbije: Žene i djevojke su im nestrpljive, žele na more

S. G.
Orlovi u Razgradu (Foto: EPA-EFE)
Orlovi u Razgradu (Foto: EPA-EFE)
Da ruže ne cvjetaju u reprezentaciji Bosne i Hercegovine sinoć je postalo jasno svakom građanu ove zemlje, a situacija nije idealna ni u nacionalnoj selekciji Srbije.
Naše istočne komšije jučer su se golom duboko u sudijskoj nadoknadi vremena spasili poraza od reprezentacije Bugarske na gostovanju u Razgradu (1:1).

Bugare je u prednost doveo Despodov u 47. minuti, da bi doslovno u posljednjim sekundama meča Lazović Orlovima donio veliki bod.

Selektor Dragan Stojković na jučerašnjem meču nije mogao računati na važne igrače poput Mitrovića, Jovića i Vlahovića, koji su, prema njihovim tvrdnjama povrijeđeni.

Javnost u Srbiji razočarana je što njihova reprezentacija nije slavila protiv objektivno dosta slabije Bugarske i pored izostanaka u timu.

"Rekao sam prije meča i sad ću ponoviti. Bugari pojma nemaju! Zašto ih nismo pobijedili? Kraj je sezone, nezgodan termin, žene i devojke nestrpljive, hoće na more, na odmor, dugo čekaju... Da smo bili u fokusu i kompletni, mi bi ovo dobili. Plasiraćemo se na Evropsko prvenstvo", zaključio je Rade Bogdanović na RTS-u.

Srbija je trenutno drugoplasirana u svojoj grupi sa sedam osvojenih bodova koliko ima i Mađarska koja će u Beogradu gostovati u narednom kolu kvalifikacija za EURO.

Standings provided by Sofascore