Poznati termini
95

Ovo je raspored Borca u Konferencijskoj ligi, najjači rival odmah stiže u Banju Luku

N. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometaši Borca ovog ljeta uspjeli su da dođu do historijskog podviga i plasiraju se u ligašku fazu Konferencijske lige, gdje su u petak saznali protivnike.
Voljom žrijeba odlučeno je da Borac u ligaškoj fazi igra protiv LASK-a (Austrija), APOEL-a (Kipar), Omonije (Kipar), Shamrocka (Irska), Panathinaikosa (Grčka) i Vikingura (Island).

Sada je određen i kompletan raspored Borčevih utakmica, odnosno njihove konkretne satnice, a zanimljivo je da će šampion Bosne i Hercegovine svoj put u ligaškoj fazi krenuti od najtežeg rivala.

Naime, grčki Panathinaikos će gostovati Borcu 3. oktobra u Banjoj Luci, a meč počinje u 21 sat. Raspored Borca u Konferencijskoj ligi izgleda ovako:

Borac – Panathinaikos, 3. oktobar (21:00)

APOEL – Borac, 24. oktobar (18:45)

Vikingur – Borac, 7. novembar (18:45)

Borac – LASK, 28. novembar (18:45)

Shamrock Rovers – Borac, 12. decembar (21:00)

Borac – Omonia, 19. decembar (21:00)

Ove sezone će se Konferencijska liga igrati u drugačijem sistemu. Svih 36 predstavnika bit će na tabeli od 1. do 36. mjesta. Prvih osam na tabeli plasirat će se direktno u osminu finala, dok će pozicionirani od 9. do 24. igrati šesnaestinu finala.

Podsjetimo, u Konferencijskoj ligi je Borac završio nakon što je u play-offu Evropske lige nakon penala eliminisan od mađarskog Ferencvaroša.

Prethodno je Borac u Evropskoj ligi eliminisao Klaksvik s Farskih Otoka, a u Ligi prvaka je pobijedio albansku Egnatiju te ispao od grčkog PAOK-a.