Pred meč sezone
459

Partizan primoran uputiti apel navijačima: Na korak smo od žestokih sankcija UEFA-e

D. P.
Navijači Partizana nedavno su veličali ratnog zločinca Ratka Mladića (Foto: Partizan)
Navijači Partizana nedavno su veličali ratnog zločinca Ratka Mladića (Foto: Partizan)
Nogometaši Partizana večeras igraju meč za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige protiv Santa Clare, a iz kluba su uputili apel navijačima da se suzdrže od kreiranja incidenata koji nisu raritet za ovaj klub.
Pristalice beogradskog kluba nerijetko su u Evropi pravile probleme na tribinama, a ni u Superligi Srbije situacija nije drugačija.

Nedavno su navijači Partizana u Novom Pazaru veličali ratnog zločinca Ratka Mladića, pa su nakon toga kažnjeni s četiri gostujuće utakmice zabrane prisustva.

Uoči večerašnjeg okršaja sa Santa Clarom, iz FK Partizan je stigao apel navijačima kako se slične stvari ne bi desile.

"Poštovana publiko, navijači i simpatizeri Partizana,

FК Partizan večeras igra najvažniju utakmicu na početku nove sezone i ona je posljednji stepenik do grupne faze Lige konferencija. Uslijed velikog broja disciplinskih prekršaja na evropskim utakmicama u posljednjih nekoliko sezona, izazvanih nepoštovanjem propisa UEFA-e( paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava u teren, prekršaji u vezi sa rasizmom, utrčavanje publike na teren, blokiranje prolaza na tribinama i slično), FК Partizan je na korak od izuzetno oštrih sankcija u narednim evropskim utakmicama, ukoliko se ovi prekršaji ponove.

Apelujemo na sve gledaoce koji večeras budu došli na stadion da daju podršku svom klubu, da pored fer i sportskog navijanja uz poštovanje svih Covid-19 mjera, bez obzira na konačan ishod utakmice, za koji svi vjerujemo da će biti pozitivan, ni u kom slučaju NE PRESКAČETE ogradu i NE ULAZITE u teren!

Bezbjednost svih aktera utakmice se ni na koji način ne smije dovesti u pitanje, te bi eventualno utrčavanje publike na teren, čak i u slučaju pobjede FК Partizan, od strane UEFA delegata bilo evidentirano i protumačeno krajnje negativno, a klub u tom slučaju može očekivati i oštrije sankcije nego što je igranje narednih utakmica bez prisustva publike.

Stoga, molimo Vas da zajedničkim snagama poguramo večeras „Parni valjak“ do pobjede i svu energiju usmjerimo na navijanje i ljubav prema voljenom klubu", navodi se u apelu FK Partizan.

Meč Partizan - Santa Clara igra se večeras s početkom u 21 sat, a portugalski tim ima prednost 2:1 iz prvog duela.