Hrvati "vise"
0

Perišić i Modrić nezadovoljni: Nije ovo dobro, idemo kući ako ne budemo bolji

N. K.
Modrić i Perišić na meču protiv Češke (Foto: EPA-EFE)
Modrić i Perišić na meču protiv Češke (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske i Češke odigrali su danas 1:1 u 2. kolu grupe D Evropskog prvenstva, a igrači svjetskog viceprvaka Ivan Perišić i Luka Modrić nisu bili zadovoljni nakon utakmice.
"Bit ću iskren i reći da je ovo bilo loše. Moramo puno bolje. Svi moramo dati više, od Livakovića do posljednjeg igrača. Opet smo primili gol iz prekida. U drugom dijelu smo dali gol i nešto odigrali, ali nije to - to. Svi igrači moraju dati dvadeset, trideset posto više, inače ćemo ići kući nakon grupne faze. Bit će teško u posljednjem kolu protiv Škotske jer se igra pred njihovom publikom. Međutim, moramo doći sebi, popričati i pripremiti se za Škotsku", rekao je Perišić u zvaničnoj izjavi nakon meča.

Modrić je dobio je nagradu za igrača utakmice, ali nije slavio.

"Ostaje gorak okus. Nadali smo se pobjedi, nažalost nismo došlo do nje. Loše smo ušli u utakmicu, neorganizovano. Vratili smo se u drugom dijelu, ali to nije bilo dovoljno. Sada moramo pobijediti u posljednjoj utakmici kako bi prošli dalje. Mislim da je to dobro jer tako ćemo pokazati je li nam mjesto tamo", poručio je Modrić.

Podsjetimo, Česi su poveli golom Patricka Schicka iz penala, a bod Hrvatskoj osigurao je Ivan Perišić.

Hrvatska je ovom pobjedom ostala u igri za prolazak grupe za šta će joj vjerovatno biti dovoljna pobjeda protiv Škotske.