Dok čeka novu prinovu
0

Petogodišnji sin Phila Fodena ima 4 miliona pratilaca na Instagramu, aktivan je i tokom Eura

H. H.
Phil Foden sa sinom Ronnijem (Foto: Instagram)
Phil Foden sa sinom Ronnijem (Foto: Instagram)
Treći je najskuplji igrač na Evropskom prvenstvu. No, do sada Phil Foden (24), kao i cijeli engleski tim, nije ispunio očekivanja na Euru. Ofanzivac je napustio Njemačku nakon utakmice protiv Slovenije (0;0) kako bi prisustvovao rođenju trećeg djeteta u Manchesteru, a za njegovog najstarijeg sina Ronnie vezan je jedan kuriozitet.

Foden je prvi put postao otac sa 18 godina sa svojom djevojkom Rebeccom Cooke (24) kada su dobili Ronniea. Tri godine kasnije, rodila im se kćerka True. Sada očekuju i drugog sina. Par se upoznao u školi i od tada su nerazdvojni.

Ronnie, koji sada ima pet godina, dobio je svoj Instagram nalog sa samo četiri godine, a zapratilo ga je preko milion pratilaca za manje od 24 sata. Sada ima preko 4 miliona fanova i aktivan je tokm Eura, s obzirom da objavljuje fotografije u dresu Engleske kao znak podrške.

Njegova majka, s druge strane, drži se po strani u poređenju sa suprugama drugih igrača i čuva svoju privatnost na društvenim mrežama.

Inače, Ronnie je dobio ime po svom pradjedu, dok je i sam Phil uvijek bio blizak sa svojim djedom. Na vratu ima tetovažu sa brojem 47 jer mu je djed umro u toj dobi, a taj broj nosi i na dresu Manchester Cityja.

Kada je Sergio Agüero napustio Građane 2021. godine, Argentinac je htio dati Fodenu njegov broj 10 - ali je Foden ljubazno odbio.

"Dres s brojem 10 je tako važan u klubu, ali ja sam povezan sa 47. Želio bih da stvorim svoju zaostavštinu i zadržim ovaj broj", objasnio je Foden.

Međutim, u reprezentaciji Engleske nosi dres sa brojem 11, a čak se i na Euru ponaša atipično.

Naime, tokom Eura u Njemačkoj povremeno sam napušta kamp tima u Blankenhainu (Tiringija) kako bi otišao na pecanje.

"Imao sam malo vremena za to. Ulovio sam lijepu ribu", kazao je.

Podsjetimo, Engleska će u osmini finala Eura igrati protiv selekcije Slovačke.