Serie A
26

Pjanićev Juventus doživio prvi poraz u sezoni: Genoa i Zukanović zaustavili Staru damu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni Serije A, a njih je u meču 28. kola porazila Genoa rezultatom 2:0.

Genoa se od prve minute hrabro suprostavila Juventusu koji je danas igrao bez Cristiana Ronalda, a prvu priliku imali su u 17. minuti kada je Sanabria iz izgledne situacije šutirao, ali je Perin fantastično odbranio.

U 32. minuti sudija Marco Di Bello je svirao penal za domaće nakon što je Cancelo igrao rukom, ali je nakon sugestije VAR tehnologije poništio tu odluku. U prvom poluvremenu nije bilo promjena.

Na početku drugog dijela igre Juventus je stigao u vodstvo golom Paula Dybale, ali u igru je opet uključena VAR tehnologija koja je zbog ofsajda poništila pogodak Argentinca. Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda u 72. minuti Genoa dolazi u vodstvo.

Bivši igrač Juventusa Stefano Sturaro primio je loptu na nekih 20 metara, šutirao je prema golu Juventusa, a golmanu Perinu lopta prolazi ispod ruke za veliko slavlje domaćih navijača. Devet minuta nakon toga, Pandev je stavio tačku na ovaj meč i postigao je drugi gol za Genou, nakon čega se Juventus predao i do kraja meča nije uspio da izbjegne poraz.

Ovo je prvi poraz Juventusa u ovoj sezoni nakon što su u dosadašnjih 27 kola ostvarili 24 pobjede i tri remija, dok je Genoa ovom pobjedom napravila krupan korak ka opstanku u Seriji A i sada se sa 33 boda nalazi na 12. poziciji.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u ekipi Juventusa, identično kao i Ervin Zukanović koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Genoe.