Policija brzo reagovala
22

Pljačkaši upali u kuću golmana PSG-a, prijetili mu ubistvom supruge

E. B.
Alexandre Letellier
Alexandre Letellier
Golman Paris Saint-Germaina Alexandre Letellier (33) se zajedno sa svojom porodicom našao na meti oružanih pljačkaša, a brzom reakcijom policije spriječena je tragedija.

Četiri pljačkaša su upala u Lettelierovu kuću u Hardricourtu oko 2 sata u noći sa ponedjeljka na utorak.

Golman PSG-a je probudio suprugu Chloe i dvoje djece (6 i 2 godine) i pozvao je policiju, a u trenutku poziva pljačkaši su mu pod prijetnjom pištoljem naredili da prekine poziv.

Of golmana su zatražili da im preda novac i nakit, te su zaprijetili da će mu ubiti suprugu ukoliko to ne učini. Da misle ozbiljno pokazali su time što su udarili njegovu suprugu dok je držala u naručju dvogodišnje dijete, prenosi Le Parisien.

Policija je brzo reagovala na osnovu informacija koje im je Alexandre uspio dati, te su upali u kuću i uspjeli su uhapsiti trojicu pljačkaša, dok se za četvrtim još traga. Dvojica uhapšenih su 16-godišnji maloljetnici, a jedan ima 21 godinu. Također, jedan policajac je povrijeđen tokom akcije.

Ovo nije prvi put da su igrači PSG-a na meti pljačkaša. U julu je Gianluigi Donnarumma sa svojom djevojkom zavezan i opljačkan, u maju 2021. je opljačkana kuća Angela Di Marije, te je otet otac Marquinhosa.