Haos u Beogradu
41

Podivljali navijači Partizana lomili prozore svlačionice, trener završio razbijene glave

N. M.
Stanojević završio s razbijenom arkadom i ogrebotinama na nosu (Foto: Mozzartsport.com)
Stanojević završio s razbijenom arkadom i ogrebotinama na nosu (Foto: Mozzartsport.com)
Pravi haos na stadionu Partizana napravili su podivljali navijači ovog kluba poslije debakla u vječitom derbiju sa Crvenom zvezdom.
Zvezda je potopila Partizan sa 4:0, nanijevši mu najteži domaći poraz u historiji beogradskog derbija, a teško je to palo Grobarima.

Zbog toga su prema treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću letjeli razni predmeti kada se kretao prema tunelu koji vodi u svlačionicu, a pucali su i topovski udari.

Još je gore bilo u svlačionici, u koju su navijači pokušali provaliti te su polupali stakla, a tom prilikom su pogodili Stanojevića u lice.

Stanojević se zbog toga kasnije, na konferenciji za medije, pred novinarima pojavio razbijene glave, s flasterom i nekoliko ogrebotina na licu.

"Nezadovoljni navijači su razbili staklo, pogodilo nas staklo, rasjeklo me. Nije bilo fizičkog obračuna. Staklo se razbilo, imali smo krvi. Malo je neprijatno da ne pravimo neki teatar ili nešto", objasnio je trener Partizana.

Publika je još na poluvremenu skandirala "Stanoje, odlazi", dok su kasnije, kada su izvršili desant na svlačionicu, poručivali šefu struke da ih je "izdao" i da je "prodao klub".

"Stanoje, odlazi je normalna poruka. 'Prodao si klub Stanoje' ne može na mene da se odnosi. Ja sam otišao kad sam osvojio 98 bodova i igrao osminu u Evropi. Mogu da odem. Ne bježim od odgovornosti, ali da sam se prodao? Kome?", pitao se Stanojević.