Ludnica na Euru
156

Pogledajte kako je Hrvatska u 95. minuti doživjela pravi šok protiv Albanije

D. P.
Veliko slavlje Albanaca (Foto: EPA-EFE)
Veliko slavlje Albanaca (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske napravili su veliki preokret protiv Albanije i činilo se da idu ka pobjedi, ali je onda u 95. minuti tim Vatrenih doživio pravi šok i primio gol za konačnih 2:2. Riječ je o jednoj od najboljih utakmica Evropskog prvenstva.

Albanci su dugo imali vodstvo protiv Hrvatske, a Vatreni nisu imali rješenje sve do posljednjih 15 minuta.

Qazim Laci je u 11. minuti iskoristio nepažnju odbrane Hrvatske i golom glavom doveo svoju reprezentaciju u vodstvo. Taj rezultat stajao je sve do 74. minute.

Pet minuta prije gola za poravnanje Hrvatske dogodio se ključni detalj utakmice. Zlatko Dalić je s klupe uveo Antu Budimira, rođenog Zeničanina koji iza sebe ima sjajnu sezonu u španskoj La Ligi.

Budimir je u 74. minuti asistirao Andreju Kramariću za poravnanje na 1:1. Gol možete pogledati ovdje.

Samo dvije minute kasnije, još bolja reakcija Budimira. Iskusni napadač je napravio prodor po lijevoj strani, a onda oduzeo albanskom igraču loptu dok ju je gradio te dodao do Luke Sučića, nakon čijeg šuta su Albanci postigli autogol.

Drugi gol pogledajte ovdje.

Činilo se da će Hrvatska doći do zlata vrijedne pobjede nakon preokreta, a onda potpuni šok u petoj minuti nadoknade.

Igrao se 95. minut kada se strijelac autogola Klaus Gjasulla iskupio i postigao gol za veliki bod Albanije na Evropskom prvenstvu protiv Hrvatske koja je tu stigla s velikim ambicijama.

Gol za veliko slavlje Albanaca pogledajte ovdje.