Na kraju derbija
245

Pogledajte kako je istok Koševa ispratio sudije i igrače Želje, Krpić uzvratio gestikulacijama

E. K.
Sulejman Krpić i sudije na derbiju napuštaju travnjak Koševa (Foto: Kolaž/Screenshot)
Sulejman Krpić i sudije na derbiju napuštaju travnjak Koševa (Foto: Kolaž/Screenshot)
Navijači FK Sarajevo su uz brojne zvižduke i skandiranja ispratili nogometaše FK Željezničar i sudije 153. gradskog derbija u svlačionice.

Sarajevo je remiziralo sa najvećim rivalom, bilo je 1:1, a navijači Bordo tima su smatrali da su se gostujući nogometaši bespotrebno žalili na povrede i trošili dragocjeno vrijeme što ih je na kraju i koštalo pobjede.

Zamjerili su i sudiji Admiru Musiću iz Hrasnice koji je prema njihovom mišljenju trebao dodatno produžiti susret upravo iz gore navedenog razloga.

Zbog svega toga su sudije s ovog susreta ispratili uz negodovanje u svlačionicu stadiona "Asim Ferhatović Hase", a arbitrima su pomogli i pripadnici MUP-a KS koji su ih zaštitili prilikom prolaska ispred istočne tribine.

Kako je to izgledalo možete pogledati u videoprilogu koji se nalazi u tekstu.

Nakon sudija gradskog derbija, u svlačionicu su krenuli i nogometaši Željezničara koji su također ispraćeni uz brojne zvižduke i negodovanja na što je odgovorio Sulejman Krpić.

Kapiten Željezničara je gestikulirao aludirajući na novac, a potom pokazujući i palac gore što se može vidjeti u videoprilogu koji se nalazi u tekstu.

Bordo tim je ostao prvi na tabeli sa 17 bodova iz sedam odigranih utakmica dok je Željezničar treći s tri boda manje. Sarajevo će u sljedećem kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega dok će Željezničar na svom terenu ugostiti sastav Posušja.