Fantastičan gol na Euru
118

Pogledajte kako su Švicarci poslali Italiju kući uz majstoriju Demirovićevog saigrača

D. P.
Majstorija Rubena Vargasa (Foto: Screenshot)
Majstorija Rubena Vargasa (Foto: Screenshot)
Nogometaši Švicarske rezultatom 2:0 savladali su Italiju u osmini finala Evropskog prvenstva i tako potpuno zasluženo branitelje titule poslali kući.
Švicarska je danas bila neuporedivo bolji tim od Italije i sasvim zasluženo je slavila s 2:0. To je kraj nadanja ionako blijede Italije da može daleko dogurati i odbraniti trofej prvaka Starog kontinenta.

Od samog starta Švicarci su preuzeli inicijativu, stvarali prilike protiv potpuno defanzivno orijentisane Italije, a do vodećeg gola stigli su u 37. minuti kada je Remo Freuler pogodio za vodstvo Švicarske.

Gol Freulera možete pogledati ovdje.

Italijanima je nadu u potpunosti ugasio Ruben Vargas u uvodnim sekundama drugog poluvremena. Ujedno, to je bio i najljepši detalj ove utakmice.

Nogometaš Augsburga se namjestio na vrhu šesnaesterca, a onda predivnim udarcem matirao Gianluigija Donnarummu. Definitivno, bio je to jedan od najljepših golova dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva.

Gol Vargasa pogledajte ovdje.

Inače, Vargas je imao posebnu podršku danas i s tribina. U njegovom dresu bodrio ga je reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović, koji mu je i poslao poruku preko Instagram Storyja poželivši mu sreću. Dvojac zajedno igra u napadu Augsburga i čini odličan tandem u Bundesligi.