Prekid od 20 minuta
16

Pogledajte nevrijeme koje je prekinulo meč Njemačke i Danske, udar groma uplašio navijače

D. P.
Grmljavina iznad stadiona (Foto: Screenshot)
Grmljavina iznad stadiona (Foto: Screenshot)
Utakmica između Njemačke i Danske u osmini finala Evropskog prvenstva prekinuta je u finišu prvog dijela zbog pravog nevremena, a prekid je trajao više od 20 minuta, nakon čega je susret nastavljen.

Duel je počeo u ugodnim vremenskim uslovima, ali se sve ubrzo promijenilo. Igrao se 35. minut kada se čuo jak udar, a ispostavilo se da je u pitanju udar groma koji je prestrašio nekolicinu navijača i igrača.

Uslijedila je grmljavina i obilne kišne padavine, nakon čega je sudija Michael Oliver odlučio prekinuti utakmicu i povući nogometaše u svlačionicu.

Oficijelno objašnjenje je da je utakmica suspendovana zbog vremenskih neprilika, što prilično rijetko viđamo, posebno na ovakvom nivou nogometa.

Za to vrijeme, navijači su pokušali pronaći način kako da se zaštite od obilnih padavina, dok su se neki skinuli do pasa i dobro zabavili.

Inače, u trenucima prekida igrao se 36. minut, a rezultat je 0:0 uprkos odličnim prilikama za Njemačku koja je dominirala od samog starta.

Utakmica je nastavljena nakon 20 minuta prekida, ali će svakako ostati upamćena kao jedna od rijetkih na ovom nivou takmičenja koja je prekinuta zbog vremenskih uslova.