Doskorašnji član Sarajeva
147

Pogledajte prvijenac Čatakovića u novom klubu, donio mu je pobjedu u posljednjim minutama

N. M.
Čataković u pozadini (Foto: Erokspor)
Čataković u pozadini (Foto: Erokspor)
Doskorašnji nogometaš Sarajeva Hamza Čataković (27) danas je postigao svoj prvi gol u Eroksporu, turskom drugoligašu u čije je redove stigao u transferu iz Bordo tima.

Čataković je danas na gostovanju kod Igdira, u meču 5. kola Druge lige Turske, priliku za igru dobio s klupe u 68. minuti, a to je iskoristio na najbolji mogući način.

U tim trenucima je rezultat bio 1:1, a Čataković u 88. minuti postiže gol za pobjedu svog tima. Tako je njegov prvijenac u dresu turskog drugoligaša došao u najboljem mogućem trenutku.

Eroksporu je današnji trijumf prvi u novoj sezoni Druge lige Turske, u koju se klub tek i plasirao. Trenutno su pretposljednji na tabeli sa tri osvojena boda.

Podsjećamo, transfer Čatakovića u Erokspor realizovan je u ljetnom prelaznom roku, Sarajevo je zaradilo nepoznat iznos obeštećenja, a uz to će mu pripasti i određeni procenat od narednih transfera ovog nogometaša.

Čataković je prošle sezone bio najbolji strijelac i igrač Sarajeva, a posebno dobro odigrao je u drugom dijelu sezone, te je sezonu okončao sa 17 ligaških golova.