Zaraćene strane
158

Pogledajte susret Ibrahimovića i Guardiole nakon 15 godina, sve oči su bile uprte u Zlatana

H. H.
Foto: Montaža / Screenshot
Foto: Montaža / Screenshot
Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola, koji su u zategnutim odnosima još od zajedničkog boravka u Barceloni, konačno su se sreli u New Yorku poslije 15 godina tokom prijateljske utakmice između Milana i Manchester Cityja.

Nogometaši Milana su savladali Manchester City rezultatom 3:2 u prijateljskoj utakmici na stadionu Yankee u New Yorku, ali više pažnje od same utakmice privukao je susret Ibre i Pepa.

Ibrahimović je putem Instagrama podijelio snimak njihovog susreta, a Guardiola je bio taj koji je prvi prišao Zlatanu i rukovao se.

Čini se da je Ibrahimović oklijevao da prihvati rukovanje sve dok nije bio siguran da Guardiola ide prema njemu, a potom su se zagrili.

Ipak, fanovi na društvenim mrežama primijetili su da je Ibrahimović ostao hladan i da nije uspostavio kontakt očima sa Špancem, što ukazuje na dugotrajnu napetost.

Njihova kratka interakcija pokazala je da i nakon skoro 15 godina Ibrahimović ostaje distanciran, te da se sa Guardiolom pozdravio iz kurtoazije.

U svojoj autobiografiji "Ja sam Zlatan", Ibrahimović je kritikovao Guardiolin stil upravljanja, rekavši: "Kupio si Ferrari, ali ga voziš kao Fiat".

Ovaj komentar se odnosio na Guardiolino postupanje sa Ibrahimovićem u Barceloni, gdje se osjećao nedovoljno iskorištenim uprkos svom potencijalu.

Ibrahimović je ispričao i kako ga je Guardiola izbjegavao kada su se njihovi timovi sastajali u godinama nakon toga, nazivajući Pepa "kukavicom" jer se nije direktno suočio s njim.