Učestali problemi
27

Ponovo napadnut trener u mlađim selekcijama bh. klubova, oglasio se i sindikat

N. K.
Amir Spahić (Foto: FK Sloboda)
Amir Spahić (Foto: FK Sloboda)
Trener juniora fudbalskog kluba Sloboda Amir Spahić doživio je psihičke i fizičke napade, potvrdio je Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini koji je oštro osudio ovaj čin.
Naime, Spahić je u rasponu od deset dana pretrpio dva napada na njega te je odlučio da ne nastavi svoj angažman u tuzlanskom klubu.

Sindikat je pozvao Slobodu da učini sve potrebno kako bi zaštili svog radnika prilikom obavljanja radnih zadataka i poduzme sve zakonom propisane mjere protiv počinitelja.

"Imajući u vidu da su razni pritisci i napadi na trenere u omladinskim selekcijama postali učestaliji, pozivamo trenere da nam se blagovremeno obrate kako bismo poduzeli sve aktivnosti vezano za njihovu sigurnost", poručili su iz Sindikata.

Inače, predstavnici ove organizacije su u razgovoru sa Spahićem izrazili spremnost da pruže svu potrebnu pravnu i drugu podršku.

Podsjetimo, nedavno se desio i napad na trenera Akademije FK Sarajevo Muhameda Džakmića, koji je izvršen na izrazito brutalan način pokušajem isceniranja saobraćajne nesreće.