Stali u zaštitu trenera
307

Sindikat bh. igrača upozorio Zvezdu: Ako ne bude dokaza protiv Dudića, pokrećemo proces

N. K.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički)
Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini stao je u zaštitu bosanskohercegovačkog trenera Feđe Dudića.
Naime, nakon posljednje utakmice ligaškog takmičenja u Srbiji, gdje je Radnički iz Kragujevca, tim kojeg vodi Dudić, igrao protiv FK Crvena Zvezda, predstavnici tima iz Beograda iznijeli su niz neistina i optužbi na račun Dudića u javnost.

"Naša organizacija obratila se FK Crvena Zvezda s upitom da dostave dokaze, činjenice i argumente o svim navodima koje je iznio njihov sportski direktor, a usmjerenih protiv Feđe Dudića", istakli su iz Sindikata.

U slučaju da to beogradski klub ne učini, Sindikat će poduzeti dodatne mjere.

"Obratit ćemo se nadležnim, međunarodnim, nogometnim institucijama s ciljem zaštite ugleda i integriteta Feđe Dudića te pokrenuti odgovarajuće postupke. Također, želimo istaći da ćemo sve bh. državljane, trenere i igrače, koji rade ne samo u Srbiji, već širom svijeta zaštiti te nećemo dozvoliti da im se crta 'meta na čelo'", poručili su iz Sindikata.

Podsjetimo, bh. stručnjak koji s klupe vodi Radnički našao se na meti sportskog direktora Zvezde Mitra Mrkele koji ga je isprozivao i okrivio za incidente tokom i poslije utakmice.

Rekao je Mrkela da je Dudić konstantno besprimjereno vršio pritisak te okrivio našeg stručnjaka što su navijači ubacivali topovske udare na teren, a danas je u zaštitu Dudića zvaničnim saopćenjem stao i klub iz Kragujevca.