Ništa nije bajno
44

Potpuni haos u PSG-u i katastrofalna atmosfera u klubu, još jedan važan čovjek želi otići

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je procurila informacija da Kylian Mbappe već u januaru naredne godine želi napustiti PSG, francuski mediji nastavili su objavljivati priče iz kluba i sada tvrde da je atmosfera katastrofalna i da sportski savjetnik Luis Campos također želi otići iz Pariza.
Luís Campos početkom juna zvanično je postao novi savjetnik PSG-a, a prvi potez mu je bilo uručivanje otkaza treneru Mauriciju Pochettinu, nakon čega je na klupu ovog kluba doveo Christophea Galtiera.

Francuski mediji pišu da su razlozi zbog kojih Campos želi napustiti klub nesuglasice koje ima s predsjednikom Nasserom Al-Khelaifijem i sportskim direktorom Anterom Henriquem, što dovodi do situacije da je atmosfera u klubu jako loša i potpuno neočekivana, s obzirom na to da se očekivalo da će ovo biti velika sezona za Parižane.

Portugalac je bio zadužen za organizaciju, zapošljavanje i igre glavne muške ekipe kluba, a nakon što je predstavljen kao novi trener PSG-a, rekao je da dolazi u najambiciozniji klub na svijetu. Ipak, očigledno da je ubrzo promijenio mišljenje.

Prvobitno španski, a nakon toga i francuski mediji, danas su objavili bombastičnu vijest da Kylian Mbappe u januaru naredne godine želi napustiti PSG i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu, a razlog je što se osjeća izdanim od čelnika kluba te da mu oni nisu ispunili obećanja data u trenutku kada je produžio ugovor.

PSG večeras u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka igra protiv Benfice na svom terenu.