Svi su se odazvali
21

Poznati Turčin okupio sve najveće nogometne zvijezde za pomoć Turskoj, ovo je lista igrača

D. P.
Demiralu su se odazvali svi (Foto: Twitter)
Demiralu su se odazvali svi (Foto: Twitter)
Turski nogometni reprezentativac Merih Demiral organizovao je humanitarnu akciju u koju je uključio najveće nogometne zvijezde, a sve kako bi pomogao oporavak svoje zemlje koja je teško stradala u razornom zemljotresu.

Merih Demiral mobilizirao je nogometne zvijezde i organizovao kampanju pod svojim imenom, a koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Turskoj i Siriji od razornih zemljotresa.

Prije nekoliko dana pisali smo o njegovom prijateljskom odnosu sa Cristianom Ronaldom, koji je donirao svoj potpisani dres i Demiral ga je stavio na aukciju, a sada se pojavila lista imena koji učestvuju u akciji.

Demiral je kontaktirao najslavnija nogometna imena poput Cristiana Ronalda, Lionela Messija, Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda i svi oni dali su pristanak da doniraju potpisani dres koji ide na aukciju.

Brojne zvijezde prihvatile su njegov poziv, tako da je turski Goal.com objavio listu imena koji su se pozitivno odazvali da doniraju dres.

Igrači koji su se odazvali Demiralu su: Harry Kane, Erling Haaland, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Karim Benzema, Kevin de Bruyne, Neymar, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Alvaro Morata i Kylian Mbappe.

Do trenutka pisanja objave prodati su dresovi i prikupljeno je oko šest miliona turskih lira, odnosno 300.000 eura. Važno je naglasiti da svi dresovi još uvijek nisu prodati te da će se akciji, vrlo vjerovatno, priključiti još nogometnih zvijezda.