Veliki trijumf
58

Preporođeni Musemićev Igman vezao treću ligašku pobjedu na teškom gostovanju u Doboju

D. P.
Foto: FK Igman Konjic
Foto: FK Igman Konjic
Nogometaši konjičkog Igmana ostvarili su novu veliku pobjedu, ovoga puta na gostovanju Slogi Meridian rezultatom 2:0 u osmom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Nakon veoma lošeg starta sezone, ekipa koju predvodi iskusni stručnjak Husref Musemić izdigla se i sada igra sjajno. Igman je vezao tri pobjede i tu nema namjeru stati.

Od prve minute utakmice u Doboju Igman je znao šta želi i sveo šanse domaćeg tima na minimum. Nisu se Konjičani prepali teškog terena u Doboju s kojeg je malo ekipa odnijelo sva tri boda.

U prvom poluvremenu utakmice nije bilo golova, ali je Igman djelovao opasnije i konkretnije. Nastavak donosi zaslužene golove za goste iz Hercegovine.

Prvo je u 56. minuti Elvedin Herić doveo Igman u vodstvo, da bi stvari riješio Stefan Denković u 74. minuti nakon lijepe i brze akcije gostiju koju je pretvorio u pogodak udarcem kroz noge.

Stvari je domaćem timu otežao i crveni karton Albina Omića u 78. minuti. Defanzivac domaćina dobio je dva žuta kartona i morao je ranije na presvlačenje.

Do kraja utakmice ekipa Husrefa Musemića lako je sačuvala prednost za nova tri boda i treću vezanu pobjedu, kojom je Igman skočio na šesto mjesto s 10 bodova, koliko ima i petoplasirani Radnik.

S druge strane, Sloga je ostala na 10. mjestu sa svega šest osvojenih bodova. U narednom kolu Igman dočekuje GOŠK iz Gabele i tu će ići na nova tri boda, dok Sloga gostuje Slobodi u Tuzli.

Rezultat i strijelci:

Sloga - Igman 0:2 (Herić 56', Denković 75')

Tabela: