Veliko zanimanje
212

Prvog dana prodato više od 50 posto ulaznica za gradski derbi Željezničara i Sarajeva

N. K.
Očekuje nas sjajna atmosfera na derbiju (Foto: FK Željezničar)
Očekuje nas sjajna atmosfera na derbiju (Foto: FK Željezničar)
Predstojeći gradski derbi između Željezničara i Sarajeva izazvao je veliko zanimanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a tome u prilog idu i informacije o prodatim ulaznicama.
Naime, Plavi su saopštili da je već prvog dana prodato 40 posto ulaznica koje su pustili u prodaju za domaće navijače. Budući da su Plavi u slobodnu prodaju pustili, kako saznaje portal Klix.ba, 7.500 ulaznica za svoje navijače, jasno je da je prodato oko 3.000 tih ulaznica.

Karte za zapadnu tribinu su već rasprodane, a saznajemo i da je razgrabljeno više od polovine ulaznica za istočnu tribinu.

Podsjetimo, gostujući navijači Sarajeva su dobili na raspolaganje 1.500 ulaznica koje se također sigurno mogu svrstati pod kategoriju "rasprodato".

Ukoliko već prodatim ulaznicama za domaće i gostujuće navijače koje su puštene u slobodnu prodaju (4.500 ulaznica) pridodamo sezonske i desetogodišnje ulaznice te uračunamo tampon zonu, jasno je da je već rasprodato više od polovine stadiona.

U prodaji je još ostalo 3.500 ulaznica, a Željezničar je objavio da se prodaja za aktivne članove nastavlja sutra u 11:00 sati i vršit će se do 15:00. U petak (11:00-15:00) i subotu (9:30-17:30) se također prodaju samo za aktivne članove, dok je u nedjelju slobodna prodaja ukoliko uopšte ulaznica tada i bude.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva se igra u nedjelju s početkom od 18:45 sati.