Parižani u akciji
382

PSG svim silama krenuo po Messija, odmah ostvaren direktan kontakt

D. P.
Messi je već ranije imao ponude PSG-a i Cityja (Foto: EPA-EFE)
Messi je već ranije imao ponude PSG-a i Cityja (Foto: EPA-EFE)
Paris Saint Germain je već krenuo u pregovore s Lionelom Messijem o eventualnoj saradnji i dovođenju jednog od najvećih nogometaša svih vremena.

Nakon što je ozvaničen razlaz s Barcelonom, Messi je "tražena roba" u nogometnom svijetu, ali je vrlo malo klubova koji se s realnim ambicijama mogu nadati dovođenju Argentinca.

PSG je klub koji ništa ne čeka. Bogati Parižani su prvi stupili u diraktan kontakt s Messijem nakon razlaza s Barcelonom, a spremni su mu ponuditi novac koji i sam očekuje.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano prenio je kako je PSG već sinoć započeo direktan kontakt s Messijem o eventualnoj saradnji, a u međuvremenu je došao do informacija o planovima Argentinca.

Prema Romanu, PSG je pokrenuo nove pregovore o Messiju, nakon što je prije nekoliko mjeseci Argentinac odbio francuski klub u nadi da će ostati u Barceloni. Ipak, sada će uzeti neko vrijeme da razmisli o svemu i prihvati najbolju ponudu.

Podsjetimo, dugo se za Messija interesovao i Manchester City. Ipak, Građani su jučer u rekordnom transferu engleske Premier lige doveli Jacka Grealisha za 100 miliona funti i dovođenje argentinskog čarobnjaka trenutno nije nešto što se može očekivati. Eventualno, stvari bi se mogle promijeniti u slučaju prodaje Riyada Mahreza i Bernarda Silve, ali je sve to daleko od realizacije.