Drama u Lisabonu
76

PSG u šokantnom preokretu za tri minute izbacio Atalantu iz Lige prvaka

N. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu Luž u Lisabonu nakon senzacionalnog preokreta pobijedili ekipu Atalante rezultatom 2:1.
Žestoko je krenulo od samog početka jer je PSG već u trećoj minuti imao veliku šansu. Nevjerovatno je šta je Neymar promašio. Italijani su previsoko izašli, a Brazilac je s centra krenuo sam na golmana, ali je u čistoj šansi pucao metar kraj gola.

Atalanta je brzo uzvratila. Hateboer je bio sam na drugoj stativi na jedan dugi ubačaj, pucao je glavom, ali je Navas krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Prvi pogodak je viđen u 27. minuti utakmice. Atalanta je povela, a strijelac je bio Pašalić. Lopta se na vrhu šesnaesterca odbila ravno u noge Pašaliću koji je krasnim udarcem u suprotni ugao savladao Navasa.

PSG je mogao izjednačiti već u narednom napadu. Neymar se riješio Pašalića i otvorio sebi prostor na ivici šesnaesterca, ali je njegov sjajan udarac otišao kraj gola. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0 za Atalantu.

Iako se očekivalo da će PSG u nastavku krenuti žestoku, prvu priliku propustila je Atalanta pola sata prije kraja meča. Lopta je bila prebačena na drugu stativu gdje je Djimsiti bio u odličnoj prilici, ali mu je Hateboer zasmetao pa je Atalantin štoper u odličnoj poziciji pucao kraj gola.

Napadi PSG-a su uglavnom bili jalovi, a najbliži izjednačenju su bili u 74. minuti. Mbappe se sjurio po lijevoj strani, gađao je prvi ugao, ali je Sportiello spasio Atalantu. Nastavili su Parižani s žestokim napadima. I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, PSG je uspio senzacionalno preokrenuti rezultat golovima Marquinhosa u 90. i Choupo-Motinga u 93. minuti.

PSG će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela između RB Leipziga i Atletico Madrida, a ovaj meč igra se sutra s početkom od 21 sat.