Klixov tim kola
20

Puletić heroj Leotara u duelu sa Željezničarom, Bilbija nastavio sa serijom pogodaka

E. B.
Odigrano je 22. kolo m:tel Premijer lige BiH, a redakcija portala Klix.ba izabrala je najbolji tim te igrača i trenera kola. Na kraju prvenstva najbolji igrač i trener sezone dobit će pobjedničke pehare.

Dušan Puletić (Leotar) je briljirao na golu trebinjske ekipe u duelu protiv Željezničara (0:0) i najzaslužniji je za osvojeni bod njegove ekipe. Odbranio je pet velikih prilika, među kojima i šut Samira Bekrića u situaciji jedan na jedan u drugom poluvremenu kada su svi vidjeli loptu u njegovoj mreži, te sasvim zasluženo odnosi epitet igrača kola.

Josip Ćorluka (Zrinjski) je pružio standardno dobru partiju u redovima mostarske ekipe. Pored odlično obavljenog posla u defanzivi, upisao je i asistenciju za konačnih 2:0 u gostima protiv Slobode.

Edin Cocalić (Željezničar) je pokazao još jednom da su Plavi njegovim povratkom na Grbavicu dobili čovjeka koji donosi prevagu u odbrani. Također, učestvovao je aktivno i u kreiranju igre njegovog tima, a imao je i jednu priliku za postizanje pogotka.

Nemanja Pekija (Rudar) je bio ključni čovjek Prijedorčana koji su osvojili bod na gostovanju kod Radnika (0:0). Kapiten Rudara je, posebno nakon što je njegova ekipa ostala sa igračem manje u 74. minuti, odlično komandovao svojom odbranom, a stigao je i spriječiti čist gol.

Adnan Šećerović (Sarajevo) je, uz Asmira Suljića, bio najraspoloženiji za igru u duelu protiv Borca (1:1), a upravo su njih dvojica na individualni kvalitet i kreirala jedini pogodak Sarajeva na meču. Šećerović je pokazao da, kada bude fizički spreman, će predstavljati ključnog igrača u veznom redu Bordo tima.

Adnan Džafić i Mirzad Mehanović (Tuzla City) su bili najbolji pojedinci u gostujućoj pobjedi Tuzlaka u Vrapčićima (2:1). Džafić je postigao vodeći pogodak na meču, a Mehanović je u finišu susreta majstorski centrirao na glavu Emilia Nsuea koji je pogodio za pobjedu protiv Veleža.

Nikola Leko (Posušje) je bio najbolji pojedinac u redovima protiv Širokog Brijega (1:1), a odličnu partiju je krunisao izborenim penalom u finišu prvog poluvremena.

Tonći Mujan (Široki Brijeg) je odigrao još jednu sjajnu partiju i pokazao da spada među najbolje krilne igrače u Premijer ligi BiH. Ovaj put je postigao vodeći pogodak svoje ekipe u remiju s Posušjem (1:1).

Nemanja Bilbija (Zrinjski) je nastavio rešetati protivničke mreže. Napadač mostarske ekipe je postigao oba pogotka u pobjedi Plemića u gostima kod Slobode (2:0). Najprije je realizovao penal, a potom je i iskoristio Ćorlukinu asistenciju za ovjeru pobjede svoje ekipe.

Jovo Lukić (Borac) je glavni krivac što Sarajevo nije osvojilo tri boda protiv Banjalučana (1:1). Borac nije mnogo napadao, a glavna meta i tog malog broja napada bio je Lukić. Nekoliko puta je prijetio golu domaće ekipe, a u 59. minuti je pobjegao odbrani Sarajeva, sjajnim driblingom se oslobodio Nihada Mujakića i Kerima Palića i potom rutinski matirao Belmina Dizdarevića.

Trener kola: Husref Musemić (Tuzla City)

Musemić je odlično vodio svoju ekipu s klupe do pobjede u gostima kod Veleža (2:1). Čak i kada je njegova ekipa ispustila prednost nije prestao vjerovati u pobjedu, a izmjenama je unio živost u ekipu i, na kraju krajeva, pogodio s rezervistom Emilianom Nsueom.

U 64. minuti je ubacio reprezentativca Ekvatorijalne Gvineje umjesto Sulejmana Krpića, a on mu se odužio pogotkom za pobjedu u 87. minuti susreta.