Veselo u autobusu
35

Radnik se matematički vratio u elitu, bivši nogometaš Sarajeva uz pivo proslavio plasman u viši rang

E. K.
Nathan Crepaldi da Cruz (Foto: Instagram)
Nathan Crepaldi da Cruz (Foto: Instagram)
Nogometaši bijeljinskog Radnika su u 30. kolu Prve lige Republike Srpske remizirali na gostovanju kod Slobode u Bosanskom Novom, bilo je 1:1 te su tako četiri kola prije kraja matematički osigurali plasman u viši rang.

Strijelac za domaće je bio Demar Timar Lewis dok je gol vrijedan plasmana u viši rang za Bijeljince postigao Ilija Danilović koji je u 63. minuti zatresao svoju mrežu te vratio Radnik u elitu.

Bijeljinci sada imaju 70 bodova, 12 više od drugoplasiranog Leotara četiri kola prije kraja i trebinjski sastav ih ni teoretski ne može prestići te je Radnik i zvanično u Wwin ligi BiH.

Veselo je bilo u autobusu na povratku u Bijeljinu gdje je glavnu ulogu igrao nekadašnji napadač Sarajeva Nathan Crepaldi da Cruz.

Nathan je uz pivo i šampionsku pjesmu proslavio plasman Radnika u najviši rang bh. nogometa, a sve je zabilježio na društvenim mrežama.

Inače, Nathan je karijeru počeo u Metropolitanu, a još je igrao za Sarajevo, Olimpik, Tubarao u Brazilu te upravo za Slobodu iz Bosanskog Novog kao i za srbijanski Rad.

Ove sezone je ovaj 24-godišnjak odigrao 30 utakmica za bijeljinski sastav te je postigao tri pogotka.

Kao igrač Sarajeva je dvaput osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a jednom je osvojio i Kup naše domovine.

Tabela: