Objavljene i cijene
145

Real predstavio Mbappeov dres i pustio ga u prodaju, nosit će Benzeminu "devetku"

D. P.
Mbappeov dres (Foto: Twitter)
Mbappeov dres (Foto: Twitter)
Šampion Evrope madridski Real predstavio je dres najvećeg ljetnog pojačanja Kyliana Mbappea s brojem devet na leđima, a koji je pušten u prodaju.

S obzirom na to da je njegov nastup na Evropskom prvenstvu završen, Kylian Mbappe se sada može posvetiti klupskoj karijeri i laganom početku života u Real Madridu.

Mbappe je porazom od Španije (2:1) završio nastup s Francuskom u polufinalu Evropskog prvenstva, a sada će dobiti nekoliko slobodnih dana prije službenog prelaska u Španiju.

Sjajni Francuz, koji nam ruku na srce i nije pokazao mnogo toga na Evropskom prvenstvu, bit će prisutan na Santiago Bernabeuu 16. jula kada će biti predstavljen navijačima. Tog dana odradit će prvi trening s Kraljevskim klubom, a onda će potpisati ugovor u društvu klupskog predsjednika Florentina Pereza.

U međuvremenu, Real Madrid je predstavio njegov klupski dres. Kao što se najavljivalo, potvrđeno je da će nositi dres s brojem devet na leđima.

Dres je pušten u prodaju i očekuje se rekordan broj prodatih primjeraka čime će Real Madrid pokriti ozbiljan dio njegovih primanja na Santiago Bernabeuu.

Sve verzije dresa u službenom Realovom shopu pogledajte ovdje. Dresovi su dostupni po cijenama od 150 do 230 dolara.

Iako su se navijači nadali da će Mbappeova prezentacija biti održana tokom večeri, u Realu su se odlučili da se Mbappe obrati navijačima u klupskom dresu u 12 sati popodne. Mbappe će putovati kroz grad do Bernabeua, a navijači će ga moći pozdraviti na madridskim ulicama nešto prije 12 sati.

Mbappe će tako postati prvi igrač nakon Karima Benzeme koji je dobio "devetku" u klubu.