Otkazali dolazak
0

Real prozvao organizatore Zlatne lopte: Vaši kriteriji su u suprotnosti s našim, ne poštujete klub

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dopisnik uglednog The Athletica koji je specijaliziran za dešavanja u madridskom Realu Guillermo Rai otkrio je nove detalje oko večerašnje dodjele Zlatne lopte.
Rai je na Twitteru napisao da iz Reala smatraju da kriteriji za dodjelu Zlatne lopte nisu isti kao i kod njih te da se Kraljevski klub ne poštuje dovoljno.
"Real Madrid smatra da su kriteriji, koji se uzimaju prilikom dodjele Zlatne lopte, u suprotnosti sa Realovim načinom razmišljanja i da se klub ne poštuje dovoljno. Zbog toga se ne očekuje da putuju u Pariz, a jedini član delegacije mogao bi biti Emilio Butragueño", otkrio je Rai te zatim potvrdio da ni od dolaska legendarnog nogometaša Reala Emilia Butraguena nema ništa.
Trofej se dodjeljuje na temelju pojedinačnog učinka, zajedničkog učinka i rekorda igrača, a ove godine za Zlatnu loptu je bilo nominovano 30 igrača.

Ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg nogometaša i nogometašicu u 2024. godini bit će upriličena večeras u Parizu od 20:45.

Svečanost u pozorištu Chatelet u Parizu vodit će Didier Drogba, a osim Zlatne lopte bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg golmana, strijelca i najboljeg mladog nogometaša.

Za gledatelje u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 3.