Neskrivene namjere
134

Real uskoro dobija nevjerovatnu ponudu od 500 miliona eura za Viniciusa

N. K.
Vinicius Junior (Foto: EPA-EFE)
Vinicius Junior (Foto: EPA-EFE)
Saudijci će Real Madridu ponuditi 500 miliona eura odštete za Viniciusa kojeg već neko vrijeme neskriveno žele, a i sam Brazilac zna za interes iz Saudijske Arabije i koliku mu platu tamo nude, otkriva dobro upućeni El Chiringuito.

Naime, Vinicius bi dobio milijardu eura za pet godina kako bi došao igrati te postao zaštitno lice kandidature Saudijske Arabije za organizaciju Svjetskog prvenstva 2034. godine.

El Chiringuito dodaje kako ta ponuda još nije zvanično poslana, ali Saudijci jesu prišli Realu i upoznali ga s namjerom.

Španski As je prije dvije sedmice objavio da su Saudijci voljni platiti Realu 400 miliona eura, ali El Chiringuito sada saznaje da je riječ ipak o pola milijarde eura.

ESPN je jučer objavio kako su Vinijevi zastupnici obavijesti Real da nisu zainteresovani za produženje ugovora s Realom jer Brazilac želi do kraja sezone razmisliti hoće li prihvatiti ponudu Saudijaca.

Podsjetimo, prije dvije sedmice svi relevantni španski izvori pisali su da je i Vinicius sam dobio najbogatiju ponudu u historiji nogometa.

Insajder Mario Cortegana je otkrio da je delegacija Državnog investicijskog fonda Saudijske Arabije kontaktirala Vinijeve menadžere sa željom da on postane zaštitno lice saudijske lige.