Premijer liga BiH
482

Remi Sarajeva i Veleža na Koševu: Rođenim pripalo prvo, Bordo timu drugo poluvrijeme

F. Z.
Sarajevo - Velež (Foto: FK Sarajevo)
Sarajevo - Velež (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je danas u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase Fudbalski klub Velež, a susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu priliku na susretu imali su nogometaši Veleža. Salčin je izgubio loptu kod korner linije, a nakon dodavanja Cvijanovića pokušao je Pršeš, ali njegov udarac u posljednji trenutak izblokirao je Miličević. Novu priliku Rođeni su imali u 11. minuti susreta. Pokušao je Fejsal Mulić iz slobodnog udarca, ali je šutirao pored stative gola Kovačevića.

U 18. minuti susreta Radović je pokušao direktno iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ali je Kovačević zaustavio njegov udarac. Potom je Velež zaprijetio u 20. minuti susreta. Hodžić je izgubio loptu kod desne aut-linije, a Cvijanovićev udarac uspio je zaustaviti Kovačević.

Sarajevo je prvi put ozbiljnije zaprijetilo u 25. minuti susreta. Nakon centaršuta Jukića Oremuš je bio sam u šesnaestercu, ali je loše šutirao glavom. Sedam minuta kasnije preslikana situacija. Ovaj put centrirao je Salčin, a Mustedanagić je sam u šesnaestercu, ali i njegov pokušaj glavom odlazi pored stative gola Bobića.

Pokušao je potom Jukić udarcem s distance, ali nije bio precizan. U 40. minuti susreta Velež je zaprijetio preko Mulića, ali je napadač Veleža bio u teškoj situaciji i loše je šutirao. Rođeni su bolju igru u prvom poluvremenu krunisali pogotkom u 44. minuti utakmice. Brandao je centrirao s lijeve strane, Mulić je propustio loptu kroz noge, a Ćosić matira nemoćnog Kovačevića.

Rođeni su imali prvu priliku i u nastavku susreta. Pokušao je Mulić iskosa sa lijeve strane, ali je njegov udarac zaustavio Kovačević. Dvije minute kasnije nakon novog dobrog centaršuta nogometaša Sarajeva glavom je pokušao Tatar, ali je i on neprecizan.

Sarajevo je do izjednačenja došlo u 59. minuti susreta. Jukić je kombinovao sa Handžićem, napadač Bordo tima sjajno je ostavio loptu, a Jukić je postigao svoj prvijenac u dresu Sarajeva za izjednačenje na Koševu.

Zaprijetio je potom Velež preko Brandaa i Ćosića, ali nogometaši Rođenih nisu precizni. U 69. minuti susreta Miličević šutira glavom, a Zvonić u posljednji trenutak izbacuje loptu s gol-linije. Već u narednom napadu Dupovac je sam ispred golmana Veleža, ali Bobić sjajno brani.

Velež je do novog vodstva mogao doći u 81. minuti susreta. Ovčina je izašao sam pred Kovačevića i kada su svi očekivali udarac on je pokušao uposliti Mulića i poslao je loš pas za svog napadača. Ostalo je do kraja susreta 1:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo je nakon ove utakmice peto na tabeli sa osam osvojenih bodova, ali i utakmicom manje. Velež je šesti s istim brojem bodova kao i Sarajevo, ali i s utakmicom više.

Na videu Arene Sport pogledajte sve najzanimljivije detalje s utakmice.

Tabela: