Ogromna zarada
0

Roberto Mancini može proslaviti otkaz, Saudijci će ga plaćati još tri godine

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski stručnjak Roberto Mancini jučer je dobio otkaz na klupi Saudijske Arabije, koju je vodio posljednjih 14 mjeseci, a bio je najplaćeniji selektor na svijetu.
Mancini je sa Saudijcima imao potpisan četverogodišnji ugovor vrijedan 92 miliona eura, a prema najnovijim informacijama on itekako može slaviti ovaj otkaz.

Naime, britanski mediji objavljuju da će Mancini naredne tri godine, koliko ih je preostalo u ugovoru, regularno primati platu, pošto je takav dogovor postigao sa sada već bivšim šefovima.

Tako će u naredne nepune tri godine Mancini zaraditi još 72 miliona eura, što će sigurno osigurati egzistenciju i njegovim unucima. To znači da će mjesečno Mancini zarađivati oko 2 miliona eura, 500.000 eura sedmično, 70.000 eura dnevno i 50 eura po minuti, objavio je The Sun.

Mancini je Saudijce ostavio na trećem mjestu njihove kvalifikacione grupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sa dosta umanjenim šansama za plasman na Mundijal, koji će vjerovatno morati tražiti kroz baraž.

Nakon posljednjeg kiksa i remija protiv Bahreina od 0:0, Mancini je viđen kako se svađa s navijačima prisutnim na stadionu. Osim toga, Mancini se također posvađao s nogometašima, a nakon toga saradnja više nije mogla biti nastavljena.