Kulminacija krize
16

Robijaši pojasnili zašto su natjerali igrače Čelika da skinu dresove nakon poraza

N. K.
Robijaši na utakmici protiv Radničkog (Foto: UG Robijaši Zenica 1988)
Robijaši na utakmici protiv Radničkog (Foto: UG Robijaši Zenica 1988)
Najvatreniji navijači Čelika Robijaši oglasili su se nakon što su poslije nedavne utakmice 5. kola Prve lige FBiH burno reagovali zbog poraza njihovih ljubimaca u Zenici od Radničkog rezultatom 1:0.
Naime, Robijaši su tada nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zatražili od igrača da skinu dresove, što se na kraju i dogodilo.

"Skidanje dresova je odraz nezadovoljstva zbog odnosa igrača prema svetom grbu u posljednje vrijeme što je kulminiralo na posljednjoj utakmici, ali taj čin nam je ujedno i obaveza da svojim izdanjem budemo primjer svima na terenu i u borbi za Čelik da nema izgovora i da nema biranja utakmica", istakli su Robijaši.

Priliku za popravni Čelik će imati već sutra kada u 18:00 sati na svom stadionu dočekuje Travnik u okviru Kupa FBiH.

"To što igrači igraju daleko ispod svog nivoa nam nikako ne smije biti izgovor da u srijedu ne budemo na svojoj tribini u najboljem mogućem izdanju, nego upravo suprotno – svojim primjerom moramo pokazati da ne biramo utakmice nego da smo kao bezbroj puta do sada tu kada je najpotrebnije. Ovu priču je održala naša dosljednost i istrajnost i s tog kursa ne smijemo skretati ukoliko želimo uspješan klub, zdravu tribinu i sretno Bilino! Protiv sljedećeg protivnika imamo poseban motiv zbog svega što se dešavalo na posljednjem gostovanju u Travniku, ali naša obaveza je da ujedno pomognemo klubu da se pobjedom vrati na pobjedničke staze i brzo prevaziđu krizu loših rezultata", poručili su Robijaši.