Izvinio se navijačima
1k

Ronalda je Oblak doveo do suza, na kraju je u emocijama ozvaničio: Ovo je moj posljednji Euro

D. P.
Ronaldo nakon promašenog penala (Foto: Twitter)
Ronaldo nakon promašenog penala (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo je na kraju slavio pobjedu protiv Slovenije, ali je cijela utakmica za njega bila pravi košmar jer ga je protivnički golman Jan Oblak doveo i do suza.

Ronaldo je pokušavao postići gol tokom cijele utakmice, ali mu nije išlo kako je planirao. Četiri puta je izveo slobodne udarce, izašao je sam na slovenačkog golmana, ali je Oblak u svakom navratu bio uspješniji.

"Kap koja je prelila čašu" dogodila se u prvom od dva produžetka kada je sudija Daniele Orsato dosudio jedanaesterac za Portugal. Ronaldo je preuzeo odgovornost, ali mu je Oblak ponovo fantastično odbranio udarac. Nakon promašenog penala, slavnog Portugalca su obuzele emocije i nije mogao sakriti suze nasred terena u Frankfurtu.

Ipak, tokom raspucavanja penala, koji su na kraju odlučili putnika u četvrtfinale Evropskog prvenstva, Ronaldo je ponovo preuzeo odgovornost i konačno savladao Oblaka. Poslije gola se izvinio portugalskim navijačima.

O svemu se oglasio nakon utakmice i ozvaničio da se ovog ljeta oprašta od evropskih prvenstava. Ronaldo je potvrdio da mu je to posljednji nastup na Euru.

"Ovo će biti moje posljednje Evropsko prvenstvo, naravno. Ali nisam dirnut zbog toga, već zbog entuzijazma. Bilo mi je žao navijača. Uvijek ću dati sve od sebe za ovaj dres, promašivao ili ne. I radit ću to cijeli život jer morate preuzeti odgovornost", rekao je Ronaldo.

Portugalci će u četvrtfinalu imati znatno teži zadatak jer ih čeka jedan od favorita za evropsku titulu, selekcija Francuske, koja je jučer bila bolja od Belgije rezultatom 1:0.