Plasman u finale
26

Ronaldo golom otvorio novu sezonu i pokazao da ni u 40. godini ne planira "usporiti"

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Al-Nassra rezultatom 2:0 savladali su Al-Taawon, a Cristiano Ronaldo je u prvoj utakmici nove sezone postigao i prvi gol te tako najavio nove velike stvari u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je sa svojim Al-Nassrom igrao polufinale Superkupa Saudijske Arabije, kojim se otvara nova sezona u ovoj azijskoj zemlji, a na kraju je njegov tim slavio rezultatom 2:0.

Portugalski veteran je učestvovao u oba gola. Kod prvog je bio asistent za Aymana Yahyu u osmoj minuti, a onda je u 57. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Tom prilikom Ronaldo je dobio loptu s desne strane od Sultana Al Ghanama i onda lijepom realizacijom iz prve matirao golmana Al-Taawona.

Do kraja utakmice hrvatski veznjak Marcelo Brozović dobio je direktan crveni karton u redovima Al-Nassra. Podsjetimo, Brozović se nekoliko sati prije ove utakmice odlučio oprostiti od reprezentacije Hrvatske.

Al-Nassr će u finalu Superkupa Saudijske Arabije igrati protiv Al-Hilala, koji je jučer bio bolji od Al-Ahlija nakon izvođenja jedanaesteraca.