Novi projekt
117

Ronaldov YouTube za 90 minuta srušio sve rekorde, čeka ga ogromna zarada

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Kod Cristiana Ronalda nema nogometnih novosti, ali je tokom dana na naslovnicama svjetskih medija zbog pokretanja novog projekta, YouTube kanala kojeg će voditi zajedno s partnericom Georginom Rodriguez.

Ronaldo je pokrenuo kanal tokom dana, a uspio je u rekordnom roku doći do milion pretplatnika. Kako prenosi ESPN, Ronaldo je za manje od 90 minuta stigao do milion pretplatnika na YouTube kanalu, što je apsolutni rekord na ovoj platformi.

U vrijeme pisanja ovog teksta, Ronaldo je već na četiri miliona pretplatnika i nema sumnje da će se ovaj trend i nastaviti, a slavnom portugalskom nogometašu donijeti izuzetnu zaradu.

Poznato je da YouTuberi zarađuju ogromne količine novca, a jedan od najboljih nogometaša svijeta ikada bi trebao zarađivati do 12 dolara na 1.000 pregleda. Inače, od cijene koju oglašivači plaćaju, YouTube zadržava 45 posto, dok kreatori dobivaju preostalih 55 posto novčanih prihoda.

Portugalski kapiten ima za cilj skupljati 400 miliona pregleda na svojim videima, što bi mu moglo donijeti od tri do pet miliona dolara mjesečno samo od ove platforme.

Inače, Ronaldo će na svom YouTube kanalu objavljivati dešavanja iz svoje svakodnevne privatnosti, dovoditi posebne goste i raditi intervjue s njima, a očekuje se da izabranica Georgina i djeca budu stalni akteri videosadržaja.