Konferencija za medije
18

Rožman najavio utakmicu Sarajeva s Veležom, ni riječi o gorućoj temi u glavnom gradu BiH

E. B.
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Danas je Fudbalski klub Sarajevo sazvao konferenciju na medije, a iako je javnost u glavnom gradu BiH očekivala odgovore na pitanje da li je istina da je trener Simon Rožman izbacio iz ekipe nekolicinu igrača, to se nije desilo.

Odmah na početku konferencije za medije je novinarima upućena molba da se ne postavljaju pitanja o najvažnijoj temi koja je aktuelna već nekoliko dana, ona o eventualnim promjenama u igračkom kadru, te je trener Rožman počeo govoriti o predstojećem duelu petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža koji se igra u ponedjeljak.

"Znamo šta nam fali i igrači su svjesni da imamo još puno prostora za napredak. Velež je promijenio trenera, pa je s te strane mala nepoznanica šta nas očekuje. Mi moramo gledati sebe, a što se tiče povreda, Trako se polako vraća i ne radi se o ozbiljnoj povredi", rekao je Rožman i dodao da prijelazni rok za Bordo tim još traje.

"Neke informacije su izašle, a za mene je dres svetinja. Sve mora biti po pravilima, a neke informacije koje su izašle nisu tačne", rekao je Rožman osvrnuvši se na medijske natpise da su pojedini igrači izbačeni iz ekipe.

Susret Sarajevo - Velež se igra u ponedjeljak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21 sat uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.