Ostao na zemlji
61

Rožman nakon prve pobjede na klupi Sarajeva: Bilo je korektno, imamo mnogo posla

N. K.
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva večeras su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru 3. kola Premijer lige BiH pobijedili ekipu Posušja rezultatom 3:0, a ovaj rezultat je očekivano zadovoljio novog trenera bordo tima Simona Rožmana.
"Čestitao bih svojim igračima. Puno toga još nedostaje, ali treba im čestitati na borbi. Jedna je pozitivna atmosfera, ali na kraju smo bili svjesni na kojem smo putu. Ova ekipa ima još puno rezerve. Sutra je novi trening i mislim da imamo dosta posla. Mogu samo pohvaliti igrače. Vidjelo se koliko smo bili u grču na osnovu kvalitete koje imamo. Osnovna stvar, ona što se tiče energije, mogu ih pohvaliti, bilo je korektno", rekao je Rožman pa se osvrnuo na izostanak Viverosa:

"Znate da mogu igrati samo tri stranca, a mi ih imamo četiri. Niko nije otpisan niti ima garancije da mora igrati. Nastavljamo raditi."

Trener Posušja Branko Karačić je otkrio da se njegov tim pribojavao početnog pritiska Sarajeva.

"Dominirali su u tom dijelu utakmice. Nismo dobijali duele, ali, na našu sreće, Sarajevo nije realiziralo šanse. Nažalost, u produžetku smo dobili nesretni gol. Poremetio nas je sigurno. Na poluvremenu smo uočili greške i mogu reći da smo drugi dio utakmice ušli puno bolje. Imali smo dominaciju i kvalitetnije stajali na terenu te imali i stopostotnu šansu. Ipak, drugi gol je presudio i dao dodatna krila igračima Sarajeva pa smo na kraju dobro prošli", rekao je Karačić.

Posušje u narednom kolu igra protiv Željezničara.

"Nama je svaka utakmica protiv velike četvorke teška, prije svega zbog naših kadrovskih problema. Još se tražimo. Ali ako ponovimo igru kao protiv Širokog Brijega i neke dijelove kao protiv Sarajeva, vjerujem da možemo protiv Željezničara do prvih bodova", poručio je Karačić.