Trener Sarajeva
177

Rožman: Remi s GOŠK-om je pravedan, na Ziljkića i Penarandu nisam računao zbog povreda

N. K.
Simon Rožman (Foto: G. Š./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman nije bio u potpunosti zadovoljan nakon što je njegova ekipa remizirala 2:2 s GOŠK-om u Gabeli u utakmici u kojoj je Bordo tim gubio sa čak 2:0.
"Puno se stvari danas dogodilo. Ono što nam nije nikako odgovaralo je igra oba tima na nabijanje lopte i mislim da smo zbog toga došli do zaostatka. Kada smo se smirili, povezali nekoliko pasova, brzo smo došli do naše igre i golova. Kada na kraju podvučeš crtu, mislim da je remi realan. Opet ponavljam, nismo smjeli dozvoliti igru visokih lopti", rekao je Rožman za Arenu Sport nakon utakmice.

Sarajevo je bilo lišeno usluga nekoliko igrača, a posebno se osjetio nedostatak kapitena Alemdina Ziljkića.

"Kapiten je veoma bitan za nas, ali se razbolio. Nije tu bio ni Trako, potom Penarande koji se povrijedio tokom sedmice. Međutim, priliku su dobili i drugi igrači. Sve smo igrače isprobali u ovih mjesec dana i svjesni smo šta sve moramo napraviti. Imali smo večeras jednu rotaciju gdje smo šansu dali Radoviću, a igrali su oni najspremniji. Jedino što nismo smjeli dopustiti je nabijanje lopti, ali pokazali smo dobar karakter jer smo se vratili iz zaostatka od 2:0", poručio je Rožman.

Sarajevo će u narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Zrinjski.