Sjetio se gola Bayernu
36

Sakupljač lopti igrača HSV-a podsjetio na idola ibiševića: Nisam imao hrabrosti skočiti mu u zagrljaj

N. M.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaši HSV-a jučer su u utakmici 9. kola njemačke Cvajte na domaćem terenu savladali Magdeburg sa 3:1, a jedan od strijelaca za slavni klub bio je Davie Selke, koji je kasnije u izjavi spomenuo Vedada Ibiševića.

Sjetio se Selke Ibiševića zbog svoje proslave pogotka za HSV, kada mu je u zagrljaj potrčao jedan od dječaka koji sakupljaju lopte.

Dječak je završio u Selkeovom zagrljaju, a napadač je kazao kako ga je to odmah podsjetilo na Ibiševića, kojeg je on kao sakupljač lopti gledao kako rešeta mreže u dresu Hoffenheima.

“Sakupljao sam lopte na utakmicama Hoffenheima i sjećam se da sam bio tamo kada je Ibišević postigao onaj gol Bayernu", rekao je Selke i priznao: "Ipak, ja nisam imao hrabrosti da skočim u zagrljaj svom idolu".

Ibišević je član Hoffenheima bio od 2007. do 2012. godine i za to vrijeme je na 135 utakmica postigao 54 gola i upisao 22 asistencije.

Još dugo će se pamtiti njegova nevjerovatna jesenja polusezona sezone 2008/09, kada je na 17 mečeva postigao 18 golova i, činilo se, vodio Hoffenheim ka tituli prvaka, ali na zimskoj pauzi je zadobio tešku povredu koljena zbog koje je uslijedilo dugo odsustvo.

Kasnije je Ibišević igrao još za Stuttgart, Herthu i Schalke te ostavio zauvijek neizbrisiv trag u Bundesligi.

Što se HSV-a tiče, ovaj slavni klub je prije čak sedam godina ispao iz Bundeslige i od tada nikako ne uspijeva da se vrati u elitni rang njemačkog nogometa. Konstantno je u borbi za jedno od mjesta koje tamo vodi, ali iz godine u godinu ostaje bez istog.

U aktuelnoj sezoni je HSV trećeplasirani na tabeli nakon devet odigranih kola, u kojim je skupio 18 bodova, dva manje od lidera Fortune Dusseldorf.

Boje HSV-a brani i Dennis Hadžikadunić, bh. štoper koji se nije našao na posljednjem spisku Sergeja Barbareza.