Potvrđeno za Klix.ba
158

Samir Radovac je novo pojačanje Željezničara

N. K.
Radovac u dresu Veleža (Foto: EPA-EFE)
Radovac u dresu Veleža (Foto: EPA-EFE)
Fudbalski klub Željezničar u proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ući će jači za centralnog veznjaka Samira Radovca (27), potvrđeno je za portal Klix.ba.
Radovac na Grbavicu stiže kao slobodan igrač, a sve je postalo jasno nakon što je, kako saznajemo, jutros uspješno prošao ljekarske preglede.

Očekuje se da će u toku dana i klub zvanično objaviti potpisivanje novog pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom transferu je činjenica da je Radovac ponikao u omladinskom pogonu velikog Željinog rivala Sarajeva odakle je još kao kadet 2012. godine prekomandovan u prvi tim.

U narednih sedam godina igrao je za klub s Koševa, bio je i kapiten, a vrhunac mu je bio 2016. godine kada mu je tržišna vrijednost dosezala i više od milion eura.

Potom je uslijedio pad koji je rezultatirao odlaskom u Olimpik 2019. godine, odakle je otišao u grčku PAS Gianninu. Prije četiri godine vratio se u Velež gdje je s dosta uspjeha igrao do prošlog januara kada je prešao u Novi Pazar. Međutim, tu se nije puno zadržao i u septembru prošle godine prešao je u grčki GS Ilioupolis gdje je bio samo tri mjeseca u kojima je zabilježio osam nastupa.

Redovno je igrao za sve omladinske selekcije BiH, a za mladu reprezentaciju naše države upisao je tri nastupa.